Roman Urty
Image default
Business

Absurde wetten op de wereld

Op de wereld gelden in elke land andere wetten. Je moet je hier goed van op de hoogte zijn, want straks ben je strafbaar in de Verenigde Staten terwijl je iets doet dat in Nederland gewoon mag. Je kunt dan nog zo’n goede advocaat Wateringen hebben, maar het strafrecht in de Verenigde Staten kent geen genade. Vandaag bespreken we daarom vier absurde wetten die gelden op deze wereld, dan weet je in ieder geval dat je die dingen moet laten.

 

Afval in Tennessee

Ouders die hun kinderen willen straffen door hen te dwingen afval op de snelweg op te pikken op Paaszondag, kunnen het beter uit de buurt blijven van Tennessee. Het is daar illegaal om iemand met Pasen handmatig vuilnis op de snelweg te laten verzamelen. Er is nog geen wet trouwens over groente oogsten op Halloween of bladeren harken op moederdag.

 

Babynamen in Denemarken

Denemarken zag de strenge Duitse babynaamwetten en besloot dat dit nog niet genoeg was voor Denemarken. Ze maakten in Denemarken een lijst van zevenduizend door de overheid gesanctioneerde namen. Als je gewenste naam niet op de lijst voorkomt, krijgt je baby die naam niet. Grote voordeel: geen enkel kind hoeft naar school om zich te verontschuldigen voor de duidelijk slechte levenskeuzes van zijn of haar ouders.

 

Alcohol en licht in Arvada

Een wet in Arvada, Colorado stelt dat alcohol alleen geschonken mag worden op locaties met voldoende verlichting voor mensen om de zeer kleine tekst op de labels te lezen. Aan de ene kant is het een goede zaak om precies te weten wat je drinkt, maar aan de andere kant, zijn er echt mensen die bieretiketten lezen?

 

Reïncarnatie in China

Is het jouw tijd om te gaan? Ben je van plan om terug te keren voor een volgende ronde in het leven? Ben je een boeddhistische monnik? Je hebt pech als je dan in China bent. De totalitaire overheid heeft vastgelegd dat boeddhistische monniken geen reïncarnatie mogen krijgen zonder uitdrukkelijke toestemming van de regering. Is dat niet heel moeilijk te handhaven?

Related Posts

Slot openen? Slotenmaker Sonam is de expert.

Loodgieter Noordwijk

Graag een proefschrift drukken?