Roman Urty
Image default
Business

Draadalg bestrijden

Draadalg bestrijden is iets waar bijna iedereen met een vijver mee te maken krijgt. Wanneer je van plan bent om een vijver aan te leggen, zorg dan dat je goed bent ingelicht over de aanleg en het onderhoud van een vijver. Er komt namelijk het een en ander kijken bij het onderhouden van een vijver. De balans tussen dieren planten en water in een vijver kan gemakkelijk worden verstoord wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn. Wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn, dan kan het gebeuren dat er een ongeremde groei van draadalg ontstaat in een vijver. Draadalg bestrijden is echter niet heel erg moeilijk. Draadalg bestrijden richt zich met name op het wegnemen van de oorzaken van draadalg. De oorzaak van draadalg zit hem altijd in te voedselrijk water. Wanneer het water in een vijver te voedselrijk is, dan heeft dat veelal 2 oorzaken. De eerste oorzaak is het ontbreken van voldoende zuurstofplanten in een vijver. De tweede oorzaak is een te lage waterhardheid in een vijver. Wanneer je de oorzaken van draadalg begrijpt, dan is draadalg bestrijden een relatief simpele klus. Het is belangrijk om hierbij stapsgewijs te werk te gaan. Op www.vijverhandboek.nl staat overigens alles wat je moet weten over de aanleg en het onderhoud van een vijver. Met behulp van deze site is het voor iedereen een koud kunstje om een vijver aan te leggen.

Draadalg bestrijden in stappen

Draadalg bestrijden doe je in stappen. Allereerst verwijder je de aanwezige draadalg zoveel mogelijk met de hand, een borstel op een steel of met een hark. De meeste draadalg vormt zich aan de vijverwand en rondom de vijverplanten. Daarna dien je het vijverwater te behandelen met een draadalgbestrijder. Hiermee dood je de achtergebleven draadalg en de algensporen. De behandeling van een vijver met draadalgbestrijder kan overigens op een milieuvriendelijke wijze, waardoor het veilig is voor planten vissen en bacteriën in de vijver. Na de behandeling van het vijverwater ga je aan de slag met de waterhardheid van de vijver. Er zijn uitstekende producten verkrijgbaar die tegelijkertijd de draadalg doden en ook meteen de waterhardheid optimaliseren. Op de website vind je deze producten terug. Als laatste kan je extra zuurstofplanten in de vijver aanbrengen. Op deze manier neem je alle oorzaken weg. Draadalg bestrijden is op deze manier zeer effectief.

Vijverhandboek

Naast draadalg bestrijden met vijverhandboek kunt u op de website een schat aan informatie te vinden over de aanleg en het onderhoud van een vijver. Effectief draadalg bestrijden doe je met behulp van het online vijverhandboek.

Related Posts

Internet Marketing is van groot belang voor uw organisatie

Meer kennis door een arbeidsdeskundig onderzoek

Kunststof kozijnen