Roman Urty
Image default
Business

Een andere kijk op winnen met de loterij

Wiskunde en statistiek zijn voor veel mensen onderwerpen waar ze zich liever niet mee bezig houden. Maar je hebt er wel baat bij om logisch te kunnen denken, want wiskunde en statistiek worden ook vaak ingezet om je te misleiden. Een voorbeeld daarvan is de loterij. Wie meedoet aan de loterij, doet dat natuurlijk om kans te maken op een geldprijs. Een loterij speelde daarop in door klanten die slechts één lot kochten op te bellen en het volgende mee te delen: “Koop nu tien loten en je wint gegarandeerd!”.

Op het eerste zicht lijkt dat mooi. Natuurlijk wil iedereen die meespeelt zoveel mogelijk kans maken om te winnen. Dus als je dan tien loten koopt, heb je een winkans van 100%. Beter kan het niet worden, toch? De belangrijkste vraag om hier te stellen is hoeveel je dan zal winnen. Want natuurlijk zal niet iedereen die tien loten koopt een grote geldprijs winnen, anders kan de loterij er niet uithalen. De belofte dat iedereen die tien loten koop iets wint, zal dus wel uitkomen, maar de winst zal zeker niet groot zijn.

Iets winnen is altijd leuk, maar wanneer je meedoet aan een loterij doe je dat natuurlijk om meer geld te winnen dan je betaalt aan loten om mee te doen. Meedoen aan de lotto doe je dus eigenlijk om zoveel mogelijk geld over te houden. Het winnen van een prijs en het overhouden van zoveel mogelijk geld zijn twee sterk verschillende dingen. Als je tien loten koopt, win je gegarandeerd een prijs dus je winkans is maximum, maar heel belangrijk om te beseffen is dat de kans dat je geld overhoudt net veel kleiner wordt. Je zou dus kunnen stellen dat hoe meer loten je koopt, hoe groter de kans is dat je geld verliest. Het is dus veel verstandiger om het bij dat ééne lot te houden.

https://www.vergelijkloterij.nl

Related Posts

Zone Atex verlichting van de beste kwaliteit

Het grootste assortiment houten vloeren in Veenendaal

Een plotter van Repromat