Roman Urty
Image default
Business

Een mantelzorgwoning is een geruststelling

Een mantelzorgwoning is voor mantelzorgers vaak een ultiem maar onbereikbaar doel als ze langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende dierbaar persoon: een kind, partner of ouder, of zelfs een ver familielid of goede vriend. Het is iets dat mensen over het algemeen vanzelfsprekend vinden als het aankomt op kortdurende zorg. Maar bij langdurige zorg komt er heel veel extra bij kijken. Het is ook een aanslag op je eigen privé leven, hoe graag en met hoeveel liefde je ook voor een ander zorgt.

Een mantelzorgwoning zorgt voor gemak

Een mantelzorgwoning is voor langdurige mantelzorgers een ware uitkomst. Gewoon in je eigen (achter)tuin! Je kunt je vast voorstellen hoeveel rust je hiermee creëert binnen het normale gezinsleven dat ook zo zijn gangetje gaat. Met een mantelzorgwoning in je eigen achtertuin heb je niet meer te maken met vervelende files om bij de hulpbehoevende te komen. Je kunt ook eens gewoon op visite gaan om wat gezelschap te bieden. Iets dat je minder vaak zal doen als je extra tijd kwijt bent om er te komen. Als mantelzorger ben je niet persé iemand die ook vanuit het beroep aan mensen zorg verleent. Over het algemeen zijn mantelzorgers mensen die een persoonlijke band hebben met de persoon aan wie ze dagelijks (veel van) hun vrije tijd geven.

Zorg op maat

Bij Mantelzorg Wernsen kun je terecht voor een standaard mantelzorgwoning maar ook een woning op maat. Omdat ook iedere hulpbehoevende andere zorg nodig heeft en dus ook andere eisen en wensen gesteld kunnen worden aan een mantelzorgwoning. Een mantelzorgwoning is niet alleen fijn voor de mantelzorger en zijn of haar gezin, maar ook voor de hulpbehoevende. Want iedereen vindt het fijn om in een eigen vertrouwde omgeving te vertoeven. Een mantelzorgwoning kan zoals eerder al geschreven, in uw tuin geplaatst worden. De woningen verzorgt door het team van Mantelzorg Wernsen, zijn allemaal efficiënt gebouwd. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal. De woning kan snel worden geplaatst, maar ook net zo snel weer worden weggehaald als de zorg niet meer nodig is.

Natuurlijk gaat u niet over één nacht ijs als het aankomt op de aanschaf van een mantelzorgwoning. Maar neem gerust contact op met de professionals van Mantelzorg Wernsen zodat zij uw vragen kunnen beantwoorden en eventuele onduidelijkheden kunnen wegnemen.