Roman Urty
Image default
Business

Ex floodlights met drukvaste behuizing

Wanneer je aan iemand vraagt hoe zijn/haar ervaringen zijn met ex floodlights, dan is de kans erg groot dat je een positieve reactie terug krijgt. Veel mensen zijn namelijk laaiend enthousiast over de atex floodlight. Deze zeewaardige aluminium ingegoten behuizing met aparte roest vrij stalen montagebehuizing is goed geschikt om te gebruiken voor verschillende toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan moeilijke omgevingen op zee zoals olieplatforms, schepen, kades en meer. Maar ook op het land zijn ex floodlights ideaal te gebruiken. Wat daarnaast ook een groot voordeel is van ex floodlight is dat deze geschikt zijn om te gebruiken in gebieden die een verhoogd risico hebben op explosies.

Waarom de keuze voor een atex floodlight lamp?
De ex floodlight lampen maken niet gebruik van 1 soort lamp, maar juist van verschillende. Dit zijn bijvoorbeeld halogeenlampen, halogeen metaalhalogenide, en hogedruk natrium lampen. De ex floodlights worden vaak gebruikt om grote ruimtes te verlichten zowel binnen als buiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grote parkeerplaats, of een groot industrieel gebied. Maar ook voor opslagruimtes of productie ruimtes zijn ex floodlight lampen meer dan geschikt.

Wat is er zo uniek aan een atex floodlight lamp?

Opvallend aan een ex floodlights lamp is dat deze te gebruiken is in gas groep IIC (voor temperaturen vanaf -20 tot en met 60+ graden Celsius)
Maar ook voor gas groep IIB+H2 is deze lamp geschikt. (voor temperaturen vanaf -60 tot en met 60+ graden Celsius)

Daarnaast heeft deze ex floodlight lamp gegoten aluminium behuizing die onder andere geschikt is voor zeewater, vandaar dat deze lampen goed te gebruiken zijn op en rondom zee locaties. De montage componenten zitten in aparte roestvrijstalen behuizingen en er zijn verschillende verlichtingsbronnen beschikbaar zoals QT, HIT en HST. De hellingshoek van deze lamp is verstelbaar in 15 en 30 graden stappen.

http://zone-atex.nl/ex-floodlights/

Related Posts

Laptop laten maken

Beter boeren

Opslagruimte in Utrecht gezocht?