Roman Urty
Image default
Business

Gezondheid

Wat is nu precies gezondheid? Gezondheid is een heel erg breed begrip. Iedereen vindt weer wat anders over het begrip gezondheid en alhoewel er vele studies aan gewijd zijn en vele onderzoeken uitgevoerd zijn, is nog steeds niet altijd even zeker wat nu precies gezond is.
Ik ga je in dit artikel proberen uit te leggen wat mijn visie is over een zo gezond mogelijk leven.

Gezondheid in je lijf

Gezond zijn, dat willen we natuurlijk allemaal. Zo is de kans immers groter dat je langer kunt leven en wie wilt dat nu niet?
Om zo gezond mogelijk te zijn is het belangrijk om in lichaam en geest gezond te zijn. Echter, je kunt het beste beginnen met je lichamelijke gezondheid. Als die niet goed is, dan is de kans op een langer leven ook een stuk kleiner.

Maar hoe doe je dat nu precies, je lichamelijke gezondheid verbeteren?
We weten allemaal wel dat we dagelijks eigenlijk een half uur lang intensieve beweging nodig hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat we daar iets mee doen. In het dagelijkse leven is dit natuurlijk ook niet altijd mogelijk. Mijn idee is dan ook om te zorgen dat de beweging zo efficiënt mogelijk in je leven wordt ingepast. Ga bijvoorbeeld eens op de fiets naar je werk of naar het station. Voor die paar minuten dat je eerder weg moet en toch enigszins efficiënt bezig bent, is dit best een goede oplossing om aan je dagelijkse beweging te komen. En als je kunt, ga dan eens een keertje per week op een dag dat je vrij bent hardlopen. Zo kun je makkelijk aan je beweging komen en kost het je weinig tijd. Dat is ideaal.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je niet allerlei ongezond eten naar binnen propt. Iedereen doet dit wel eens natuurlijk, maar probeer dan ook in elk geval dagelijks genoeg groente en fruit te eten.
Wat ook kan helpen als motivatie om gezond te eten, is als je door de weeks probeert zo gezond mogelijk te eten en in het weekend, mag je dan ongezond eten als je dat graag zou willen. Dit kan echt heel erg helpen bij het gezond gaan en blijven eten. Als je iets van een cheatday inlast, is de kans groter dat je het gezond eten makkelijker kan volhouden. Kijk eens wat voor jou het beste werkt.

Een gezonde geest

Hoe gezond je lichamelijk ook bent, als je geestelijk niet in orde bent, heeft het allemaal niet zoveel zin. Om een zo lang mogelijk gezond leven te lijden is het belangrijk om geestelijk helemaal in orde te zijn. Wat heb je er ook aan als je lichamelijk kerngezond bent, maar je bent geestelijk zwaar depressief? Mijn doel in het leven is in elk geval een zo gelukkig mogelijk leven te lijden. Dit doe je door lichamelijk en geestelijk in balans te zijn en zo gezond mogelijk te zijn. Geestelijke gezondheid is iets wat je moet leren. Je kunt dit onder andere ontwikkelen door meditatietechnieken uit te proberen. Meestal, wordt je echter door de jaren heen ook sterker. Denk maar eens terug aan de problemen die vroeger heel erg leken, nu je ouder bent lijken ze helemaal niet zo erg meer toch?

Eigenlijk is naar mijn idee het begrip gezondheid dus het nastreven van zoveel mogelijk geluk in je leven in een zo’n gezond mogelijk lichaam. Dit artikel geeft je een aantal ideeën hoe je dit aan kunt pakken. Het is aan jou om de keus te maken hoe je leven te lijden, maar weet in elk geval welke keus je maakt! Meer informatie via onze blogwebsite blog-artikelen.nl

Related Posts

Weekendje weg Veluwe

Graag een proefschrift drukken?

Riet: als je een unieke uitstraling wenst