Roman Urty
Image default
Business

Het berekenen van het loon

De lonen moesten al duizenden jaren geleden al berekend worden. Daar was helaas nog geen loonbureau voor. Het was dan wel in andere vormen als vroeger. Vroeger was er niet altijd een munteenheid samen met centralen banken en online bankkieren. Romeinse Soldaten kregen bijvoorbeeld vaak zout als loon. Daarnaast kon je ook vaak betaling verwachten in de vorm van land of graan. Tot de 16e werden nog steeds romeinse cijfers gebruikt in de boekhouding. Daarna werden de Arabische cijfers pas gebruikt die wij tot op de dag van vandaag nog steeds gebruiken. Tegenwoordig hoeven wij niet meer zo moeilijk te doen. Nu hoeven wij niks meer te schrijven als we dat zouden willen. We kunnen software programma’s als Microsoft Excel hiervoor gebruiken. Daarnaast zijn er ook veel verschillende soorten speciale salarissoftware ontwikkelt.

 

Nu is het een stuk moeilijker gemaakt met alle verschillende soorten cao’s en bedrijfstakregelingen dan dat het vroeger was. Denk hier bijvoorbeeld aan cao’s van de bouw of horeca. Om deze vervelende taken makkelijker te maken zijn hier verschillende opties voor. Je kunt bijvoorbeeld genieten van een loonservice. Vooral voor kleinere bedrijven die eigenlijk niet de tijd ervoor hebben om alle salarissen te berekenen is dit een gunstige optie. Voor kleinere bedrijven is het de extra mankracht niet waard om deze administratie te regelen. Uitbesteden is in zo’n geval de beste optie. U geniet van specialisten die de loonberekeningen voor u kunnen regelen zodat u zelf kunt richten op uw kernactiviteiten.

 

Een andere optie is het gebruik van salarissoftware om het de administratie wat makkelijker te maken. Er zijn namelijk veel verschillende software programma’s die aangeboden worden. Elk software programma is weer op een unieke manier opgebouwd. Vanwege deze reden is het erg belangrijk te onderzoeken wat je zelf het meeste nodig hebt. Dan kun je de salarissoftware uitkiezen die het beste bij u past. Dit is natuurlijk niet alleen voor organisatie, maar kan ook door de medewerker zelf gebruikt worden.

 

http://www.cbbs.nl/

Related Posts

Website laten bouwen door een WordPress specialist

Afscheidscadeau voor een collega van Jilster

Bijbelse rondreis Israël is een must als u meer wilt leren over het Christendom