Roman Urty
Image default
Business

Hoeveel opslagruimte bij Opslagman heb ik nodig?

Een handleiding voor het opslaan van je meubilair bij Opslagman is natuurlijk altijd welkom. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Of het nu is omdat je meubels wilt opslaan bijvoorbeeld om aan je kinderen te geven als ze klaar zijn met hun middelbare school en gaan studeren, of dat je kortstondig een plek nodig hebt om je meubels ergens op te slaan omdat je gaat verhuizen. Je zal je altijd afvragen hoeveel plek je daadwerkelijk nodig hebt om bepaalde spullen te kunnen bergen. In dit blog deel ik graag een aantal tips met je hoe je het ideale opbergsysteem maakt, maar ook hoe je alles goed verpakt.

Het kiezen van de grootte van een opslagruimte bij Opslagman

Het beste advies op optimaal gebruik te maken van opslagruimte bij Opslagman is dat je effectief gebruik moet maken van de verticale ruimte van vloer tot plafond. Op de website www.opslagman.nl kun je een opslagcalculator gebruiken. Met deze calculator kun je precies berekenen hoe groot je opslagruimte minimaal moet zijn voor de spullen die je bij hen wilt bergen. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd de verschillende units in de diverse regio’s raadplegen op hun website.

Bescherming van de meubels in de opslagruimte

De manier waarop je je spullen voorbereid voor opslag zal variëren afhankelijk van het item. Hieronder een kort overzicht.

Hoe bereid je je meubels voor op de opslag:

Stof en veeg houten en metalen meubelen af met een geschikte reiniger om stofophoping in de opslag te verminderen. Stofzuig beklede meubels en tapijten, maar zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat ze worden opgeborgen om schimmelgroei te stoppen.

Gebruik pallets om meubels van de betonnen vloer te houden. Dit is vooral belangrijk wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van klimaat gecontroleerde opslag, maar bij Opslagman zijn alle ruimtes verwarmd, schoon en geventileerd.

Katoenen lakens over de meubels beschermen ze tegen stof en vuil. Wikkel of bedek het meubilair niet in plastic, omdat zich onder het meubilair vocht kan ophopen en het meubilair daardoor beschadigen kan.

Wikkel spiegels en glas in papier. Tape het papier niet rechtstreeks aan de spiegel, omdat de lijm moeilijk te verwijderen is.