Roman Urty
Image default
Business

Inspelen op de ranking factors die de positionering van een website zullen bepalen

Op dit moment is het voor ondernemers erg verleidelijk in te spelen op de actieve, online wereld. Door de sluiting van veel winkelpanden richten de consumenten zich op de webwinkels om de behoeftes alsnog te kunnen bevredigen. Door tactisch in te spelen op de werking van de zoekmachines, neemt de kans op meer bezoekers toe.

Echter is het niet gemakkelijk een hogere plaats te bemachtigen bij grote zoekmachines. Zonder beschikking over de juiste kennis zal dit leiden tot een onmogelijk doel. Hoe wordt het mogelijk een webwinkel te verhogen in de zoekresultaten?

Ranking factors

Zoekmachines hebben een diverse manieren om na te gaan of een site goed ontvangen wordt door bezoekers. Door als webwinkel te handelen volgens deze strategieën, wordt het mogelijk in te spelen op de huidige positionering en deze mogelijk te beïnvloeden in positieve zin. Om deze ranking factors in kaart te brengen, vindt er regelmatig onderzoek plaats om deze te achterhalen.

Content

Uiteraard wordt er, bij het bepalen van de positie van een bepaalde website, gekeken naar de geplaatste content op deze site. Hierbij wordt rekening gehouden met de kwaliteit en relevantie van de artikelen. Inspelen op deze strategie door puur content te creëren zal niet voldoende zijn.

Daarnaast bleek, uit onderzoek, dat hoog gerankte websites vaak beschikken over langere content. Hierbij kan worden geconcludeerd dat de lengte van de content kennelijk invloed heeft op de ranking. Uiteraard wordt hier wel gesproken over sterke content, waardoor de geplaatste tekst relevant blijft voor de bezoekers.

Bezoekersaantallen

Daarnaast blijkt dat er een sterk verband blijkt te zijn tussen het aantal directe bezoekers en de positie van de website in de zoekresultaten. Hieruit zou vastgesteld kunnen worden dat zoekmachines waarde hechten aan websites met een hoog aantal bezoekers die via direct verkeer op de pagina belanden.

Backlinks

Niet onbelangrijk is de hoeveelheid backlinks waarover de website schikt. Backlinks zijn verwijzingen die de consument, aan de hand van het klikken op een linkje in een artikel of tekst, leiden naar de betreffende website. Bij een hoog aantal backlinks, zal de waardering geuit worden door een verbetering van de positie in de resultaten.

Echter zitten er veel eisen verbonden aan backlinks, waardoor het niet altijd gemakkelijk is zonder ervaring backlinks te publiceren. In samenwerking met een linkbuilding bureau zal de onderneming gegarandeerd worden over sterke backlinks te beschikken. Experts zullen de betreffende onderneming helpen bij het opvolgen van de internationale seo strategie.

http://economy.nl