Roman Urty
Image default
Business

Lees in dit blog waarom u skischoenopmaat.nl echt nodig heeft

Neem zeker contact op met Skischoenopmaat.nl voordat u op skivakantie gaat. Want er is niets belangrijkers voor een optimale ski-ervaring dan uw op maat gemaakte skischoenen. Geen kleding, geen bril, zelfs de ski’s zelf niet. De skischoen maakt of breekt uw ski-ervaring, maar de overgrote meerderheid van de recreatieve skiërs maakt de verkeerde keuze.

Drie grote voordelen dankzij skischoenopmaat.nl

Dankzij skischoenopmaat.nl heeft u direct drie voordelen te pakken tijdens uw skivakantie, naast het feit dat u doet wat u graag doet: skiën.

1. Beter skiën: U zult eigenlijk beter skiën, beter draaien, meer controle hebben en een betere skiër zijn dan voor u de op maat gemaakte skischoen aantrok. Dat is toch precies wat u ook wilt?

2. Beter comfort: Dit is niet alleen een kwestie van luxe. Beter comfort heeft concrete voordelen naast hoe uw voeten aanvoelen. Het vertaalt zich direct in minder vermoeidheid, wat meer afdalingen, beter skiën en minder pijn op het einde van de dag betekent. Het is vooral belangrijk voor iedereen met een (kleine) afwijking aan voeten of tenen. Wat over het algemeen bij iedereen het geval zal zijn.

3. Warmte: Zo veel skiërs klagen over koude tenen dat het bijna geaccepteerd is als onderdeel van de sport – maar dat hoeft niet zo te zijn. De huidige aangepaste laarzen zijn eigenlijk warmer dankzij beter schuim, maar nog belangrijker, je voeten blijven warmer omdat de bloedtoevoer naar hen niet wordt beïnvloed, zoals het vaak in gehuurde of de standaard skischoen is.

Doe de test

Een kleine test. De volgende keer dat u rechtdoor skiet, duwt u één grote teen zo hard als u kunt in de zool van de skischoen. Deze ene teen zet direct een stevige bocht in gang. Dit laat zien hoe snel de ski’s van vandaag de dag reageren op druk. Echter ieder mens is ongelijk, ook in de voeten. Wat bij het skiën betekent dat als u denkt dat u rechtdoor gaat en uw ski’s naar beneden en parallel wijzen, ze allebei naar elkaar toe gaan dankzij de druk van uw natuurlijke houding (soms ietwat scheven houding). Om te voorkomen dat u niet om de seconde neerstort, vecht u met uw lichaam hiertegen. Wat betekent dat u sneller vermoeid raakt en het skiën daaronder te lijden heeft. Omdat een deel van de energie die u hoopt over te brengen naar de bochten gewoonweg wordt besteed om te voorkomen dat uw benen botsen. 

Dankzij een goede skischoen op maat worden natuur en voet bij elkaar gebracht in een neutrale rechte houding, waardoor u echt rechtdoor kunt skiën, zonder constante correcties en energieverlies. Zo bent u direct een betere en minder vermoeide skiër.