Roman Urty
Image default
Business

Natuurlijke schoonmaakmiddelen

Er zullen weinig Nederlanders zijn die plezier beleven aan het schoonmaken van hun huis. Ik ben een van de weinige Nederlanders die helemaal zen wordt van het schoonmaken van mijn huis. Het schoonmaken van de badkamer en dan vooral de badkamer voegen en tegels schoonmaken zijn favoriet bij mij. Vandaag bespreek ik drie natuurlijke materialen die handig te gebruiken zijn bij het schoonmaken van je badkamer.

 

Baking soda

Voor een regelmatige lichte reiniging van watervlekken, minimale productresten en stof, is de licht schurende werking van baking soda. Doop een vochtige spons in een kom pure bakpoeder en gebruik dit om tegels, voeden en andere badkamer- en keukenoppervlakken te schrobben. Grondig spoelen of goed afvegen met warm water is van belang.

 

Azijn

Onder natuurlijke reinigingsmiddelen is azijn een van de meest veelzijdige en effectieve. Zijn zure aard betekent dat het een omgeving creëert die de groei van schimmel, meeldauw en sommige bacteriën remt. Het is ook fantastisch voor het verwijderen van zeepresten, minerale afzettingen, watervlekken en meer. Meng gelijke delen gedistilleerde witte azijn en water in een fles en spuit het rijkelijk op betegelde oppervlakken. Laat enkele minuten staan voordat u met een borstel of spons schrobt. Voor extra sterke vlekken kan de gecombineerde werking van natriumbicarbonaat en azijn nodig zijn. Azijn werkt ook als een dagelijks preventief middel, dus zorg ervoor dat je dit mengsel op tegels en glazen oppervlakken sproeit voordat je uit de douche komt.

 

Zout

Zout doodt eencellige organismen, zoals schimmels, door ze te dehydrateren. Verrassend genoeg moet het gebied rond de schimmel natgehouden worden, terwijl het zout wordt aangebracht. Voor vloertegels of andere vlakke oppervlakken, kunt u het gebied inwrijven met een vochtige doek en het bestrooien met zout, voordat u in de gevoegde delen schrobt. Laat ’s nachts werken voordat u het in de ochtend schoonmaakt.

Related Posts

Tijd is geld, wordt niet langer afgeleid

Het goed beheren van vastgoed

Beter boeren