Roman Urty
Image default
Business

Realiseer een duurzame schoonmaak door deze tips!

Hygiëne is een groot onderwerp geworden in de huidige samenleving. Met het jaar 2020 in het bijzonder is de mensheid zich bewust geworden van de waarde van een goede hygiëne in de omgeving. Men probeerde het verspreide virus tegen te gaan door bij elke handeling de reiniging centraal te stellen, in de hoop de bacteriën geen schijn van kans te geven.

Helaas kan de schoonmaak erg milieuonvriendelijk zijn. Chemische schoonmaakmiddelen bevatten schadelijke stoffen die het milieu betasten en de lucht vervuilen. Daarnaast zorgt de plastic verpakking ook voor meer afval. Gelukkig richten steeds meer mensen een oog op een milieuvriendelijke levensstijl. Met onderstaande tips zal de woning binnen mum van tijd duurzaam en blinkend schoon zijn!

Milieukenmerken als hint

Milieukeurmerken worden aangegeven op de verpakking en geven aan dat het betreffende product geen schadelijke stoffen bevat. Om een duurzame schoonmaak te realiseren, is het belangrijk te letten op deze keurmerken. Keurmerken als ‘Ecogarantie’, het ‘Europees Ecolabel’ en het ‘Nordic Ecolabel’ kunnen worden beschouwd als betrouwbare keurmerken. Voor meer schoonmaakmiddelen is het aan te raden de keurmerkenwijzer te bekijken of informatie aan te vragen bij een schoonmaak groothandel.

Gevaarsymbolen ontdekken

Uit de verpakking is meer informatie te halen. Zo zijn enkele etiketten voorzien van een Milieugevaarlijk-symbool met een dode vis en dode boom. Dit symbool weergeeft een waarschuwzin als ‘Schadelijk voor in het water levende organismen, met langdurige gevolgen’. Voor een duurzame schoonmaak is het essentieel deze producten te ontwijken.

De gemakkelijkere weg

Om tijd te besparen en niet elke verpakking te onderzoeken, is het gemakkelijker om direct af te stappen op betrouwbare, duurzame merken. Zo kun je ervanuit gaan dat je met merken als Ecover, Marcel’s Green Soap, Method en Ecozone sowieso een duurzamere keuze maakt.

Zuinige levensstijl

Zoals velen weten, kost een afwasmachine opmerkelijk veel meer water dan de afwas met de hand. Uiteraard wordt er vaker gekozen voor de gemakkelijke weg, oftewel voor de afwasmachine. Om de gemakkelijke weg toch iets duurzamer te maken, is het verstandig gebruik te maken van het kortere programma of mogelijk de eco-stand.

Regelmatige schoonmaak

Bij gering onderhoud is het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen vaak essentieel. Echter is het niet terecht om gebruik te maken van deze producten als je wilt gaan voor een duurzame levensstijl. Door regelmatig de woning een schoonmaakbeurt te geven met één desinfecterend schoonmaakmiddel per beurt zullen de agressieve middelen voortaan verleden tijd zijn.

Nooit mengen!

Vaak geven de gebruiksaanwijzingen al aan dat het niet gewenst is het betreffende schoonmaakmiddel te mengen met een ander soort boenmiddel. Door diverse schoonmaakmiddelen te mengen, kan het product nog schadelijker worden dan ooit tevoren, waardoor het product schade kan verrichten bij de mens en het milieu.

http://fayon.nl