Roman Urty
Image default
Business

Riet: als je een unieke uitstraling wenst

Iedereen maakt zijn thuis zo sfeervol mogelijk. Het is tenslotte je thuis. Een plek waar je veel tijd van je leven zult besteden. Je wilt dan wel op zijn minst dat het als thuis voelt en een fijne uitstraling heeft. Je kan dit natuurlijk op allerlei verschillende manieren aanpakken. Je kunt namelijk een prachtige voortuin realiseren om een nieuwe uitstraling te creëren voor het huis. Maar er zijn ook andere manieren om de uitstraling van je huis te verbeteren en ook nog eens de waarde ervan te verhogen.

 

Een grote ingreep zou zijn het plaatsen van een rieten dak. Je plaatst dan iets uniek en creëert een uitstraling voor het huis dat geschikt is voor elk seizoen. Het is een gigantisch verschil vergeleken het traditionele pannendak. Hoewel het pannendak nu wel goedkoper is, was het rieten dak vroeger altijd de goedkoopste vorm van dak bedekking. Het vak van rietdekker is al eeuwen oud en is tegenwoordig gemoderniseerd met nieuwe technieken.

 

De rieten dak lijken misschien een stuk onveiliger dan het traditionele pannendak. Vroeger was een rieten dak zeker een grotere kans op gevaar. Tegenwoordig is dat niet meer. Een rieten dak is nu net zo veilig als een pannendak. Zo hoef je je geen zorgen te maken om de brandveiligheid. Een rieten dak wordt gelegd met een stevige onderconstructie.

 

Een rieten dak is natuurlijk wel een grote investering. Je kan het ook niet zelf gaan leggen. Je moet hiervoor het juiste rietdekkersbedrijf uitkiezen. Samen met de rietdekker kan vervolgens een type riet uitgekozen worden wat je wilt gaan gebruiken voor het dak. De reden dat een rieten dak zo duur is, is omdat het na dertig tot veertig jaar vervangen moet worden. De onderconstructie kan natuurlijk blijven staan, het riet moet vervangen worden. Hoelang dit duurt is afhankelijk van het type riet. Helaas vaak het mooiste riet niet het zuinigste riet.

http://www.rietwerk.nl/

Related Posts

Opslagruimte in Utrecht gezocht?

Zolder verbouwen

Op vakantie gaan voor minder stress