Roman Urty
Image default
Business

Uitleganimatie laten maken, waar publiceer ik mijn uitlegvideo?

Uitleganimatie laten maken, waar publiceer ik mijn uitlegvideo?

Je hebt een mooie uitlegvideo gemaakt om je product of dienst aan de man te brengen. Mooi! Nu wil je er natuurlijk voor zorgen dat zo veel mogelijk mensen het resultaat ook daadwerkelijk te zien krijgen. Wat is dan de beste plek om je video te publiceren?

 

YouTube of Vimeo De meeste mensen komen uiteindelijk bij ofwel YouTube, ofwel Vimeo uit om een video online te zetten. Beide sites zijn enorme netwerken waar miljoenen video’s opgeslagen staan. Je kunt bij allebei dus op een reusachtig potentieel publiek rekenen. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen deze twee opties. We bespreken ze allebei kort.

 

YouTube voor uitlegvideo’s Het grote voordeel van YouTube is de toegankelijkheid. Je hoeft geen cent te betalen om er iets te uploaden, en gebruikers hoeven niet te betalen om content te bekijken. Dat betekent dat een video met goede SEO makkelijk door miljoenen mensen gezien kan worden – zeker omdat YouTube in Google’s resultaten bovenaan komt te staan. Het nadeel? Precies diezelfde toegankelijkheid zorgt ervoor dat YouTube overspoeld is geraakt met miljoenen video’s van slechte kwaliteit. Dat betekent dat het een hele uitdaging is om daartussen nog gevonden te worden door je doelgroep.

 

Vimeo voor uitlegvideo’s Vimeo is duurder voor gebruikers, wat meteen ook het belangrijkste nadeel is. Natuurlijk kun je de site ook gratis gebruiken, maar dan kun je niet bij alle functies Zo heb je geen toegang tot je eigen statistieken om te controleren hoe goed je content het doet. Bovendien is de hoeveelheid data beperkt en mag je maar één kanaal bezitten. Maar natuurlijk hebben die minpunten ook een voordeel. De gemiddelde kwaliteit op Vimeo is veel en veel beter. Je verdient er ook makkelijker geld aan, omdat je je video’s er kunt verkopen of verhuren aan andere gebruikers. De andere uitlegvideo’s die je hier vindt zijn dan ook goed gemaakt en vormen een goed voorbeeld wanneer je je eigen video’s wilt creëren.

 

Welke site voor jou het meest geschikt is hangt natuurlijk vooral van je eigen doelgroep af. Doe daar zorgvuldig onderzoek naar voordat je beslissing neemt! Donker Media maakt uitleganimaties, laat je adviseren!

Related Posts

Stainless steel sheets

De HP latex printer van Repromat

Safe passage for crew and personnel thanks to a tailor-made gangway