Roman Urty
Image default
Business

Veilig in agrarische voertuigen

 

Het verkeer lijkt steeds veiliger te worden. Dit wordt uit cijfers bevestigd. Er is namelijk een trend van een steeds veiliger wordend verkeer. Hoewel het normale verkeer steeds veiliger lijkt te worden zeggen de cijfers iets totaal anders over landbouwvoertuigen. Het aantal dodelijk ongevallen met landbouwvoertuigen zoals tractors of graafmachines zijn de laatste jaren verdubbeld. Dit blijkt uit een onderzoek van Wageningen Universiteit, 2012. Vergeleken de cijfers van het normale verkeer is dit opmerkelijk. Per jaar zijn er nu gemiddeld vijftien doden gevallen. Daarnaast komen 87 incidenten en 127 lichtgewonden meld het rapport. Dit zijn zorgelijke cijfers en de onderzoekers denken dan een van de oorzaken is dat de agrarische voertuigen steeds vaker op openbare wegen rijden, dezelfde wegen waar tal van fietsers en scooters rijden.

 

Wanneer je zelf een voertuig rijdt ben je het spiegelsysteem gewent. Het spiegelsysteem zorgt ervoor dat je fijn in alle richtingen kunt kijken en je eigen voertuigen goed in de gaten kunt houden. Je weet dus goed wat er om je heen gebeurd. Je zicht wordt dan nauwelijks geblokkeerd. Dit kan natuurlijk de goede cijfers met de normale voertuigen verklaren. In grote voertuigen is het helaas niet zo gemakkelijk. Hier moet je denken aan voertuigen als tractors of vakantiewagens. In dit soort voertuigen zit de bestuurder verder verwijderd van de belangrijke hoeken van het voertuigen. Veel kanten zijn minder goed zichtbaar, ook met het spiegelsysteem. Vooral de voorkant en achterkant van het voertuig zijn ontzettend gevaarlijk en slecht zichtbaar, ook niet met het spiegelsysteem.

 

Een camerasysteem landbouw voor je agrarische voertuigen is namelijk steeds belangrijker geworden om te hebben in het verkeer, omdat deze voertuigen vaker de openbare wegen betreden. De voertuigen worden dan voorzien van verschillende camera’s rondom het voertuig. Vervolgens zal de bestuurder verschillen schermen geplaatst krijgen naast zijn stuur. Een camerasysteem is niet alleen voor agrarische voertuigen en campers kunnen bijvoorbeeld ook altijd een achteruitrijcamera goed gebruiken.

http://www.vanzwitserland.nl/

Related Posts

Vitamine D in de winter

Hoe ziet de dag van een loodgieter eruit?

Loopbaanbegeleiding, een dienst voor jou?