Roman Urty
Image default
Business

Veiligheidsglas

De verschillende soorten veiligheidsglas
Veiligheidsglas is goed te gebruiken op plekken die inbraak- en brandgevoelig zijn en op plekken waar het risico op breken van het glas hoog is. Voor particuliere woningen is dit niet nodig, maar in openbare gebouwen zie je dit glas regelmatig. Er kunnen verschillende soorten veiligheidsglas worden gebruikt. Glas groothandel Glaskoning biedt dit glas aan tegen een zeer scherp tarief.

Gelaagd glas
Gelaagd glas kennen we vooral van voorruiten voor auto’s. Het glas bestaat uit twee of meer platen glas met daar tussenin een laag doorzichtig kunststof folie. Dit glas wordt onder druk en verhitting samengeperst. De kunststof folie is uitermate belangrijk, want het voorkomt dat het glas in scherven uiteen valt. Zelfs wanneer het glas met voorwerpen behandeld wordt zal er wel een ster inkomen, maar het glas blijft netjes bij elkaar.

Gehard glas
Tijdens het productieproces van gehard glas wordt het glas verhit en afgekoeld. Hierdoor wordt het geharde glas vele malen sterker dan doorsnee glas. Gehard glas is niet inbraakwerend. De bedoeling van dit veiligheidsglas is dat wanneer het breekt, het in duizenden kleine stukjes uiteen valt zonder scherven. Hierdoor kan niemand zich verwonden aan glasscherven.

Draadglas
Draagglas is een veiligheidsglas dat zowel inbraak- als brandwerend is. Ook bij het breken van dit glas zal het geen scherven geven. In het glas is een rooster van metalen draden gewalst die het glas bij eventueel breken bij elkaar houdt. Meestal is draadglas een ondoorzichtig veiligheidsglas.

Related Posts

Final Fantasy XIV Dungeon System Explained

Tips voor optisch grotere borsten

Loodgieter Noordwijk