Roman Urty
Image default
Business

Viral marketing, wat is dat nou precies?

Zoals de naam eigenlijk al prijsgeeft, is viral marketing een vorm van marketing die viral gaat. Maar wat houdt de term viral dan precies in? In dit artikel gaan we meer aandacht besteden aan deze vraag en natuurlijk wordt het begrip in het algemeen ook uitgelegd. Aangezien virale marketing nog een vrij nieuw begrip is, is het best begrijpelijk dat het nog niet precies duidelijk is wat het nou betekend. Sinds de eind jaren 90 is viral marketing een begrip dat steeds vaker en vaker wordt gebruikt. Evenals bijvoorbeeld social media marketing, dit is ook nog een vrij nieuw begrip. Het grote verschil is alleen dat social media marketing veel gemakkelijker wordt opgepikt. Omdat veel mensen privé al gebruik maken van social media, is de overstap naar social media marketing minder groot.

Wat zijn de voordelen van virale marketing?

Alles heeft zowel voordelen als nadelen, dus ook viral marketing ontkomt hier niet aan. Het meest interessante aan virale marketing zijn de vele voordelen. Een van de grote voordelen van deze vorm van marketing is dat het relatief goedkoop is ten opzichte van andere media. Daarnaast verspreid virale marketing enorm snel, het gaat dan ook daadwerkelijk viral. Viral marketing vind vrijwel altijd plaats op het internet, daarom is het ook een erg gemakkelijk manier om jongeren te bereiken. Wanneer jongeren op internet een leuke foto of video zien, wordt deze al snel gedeeld met vrienden en kennissen, waardoor het zo snel viral gaat.

Helaas zijn er ook nadelen..

Een van de nadelen van virale marketing is dat het erg lastig is om een viral succesvol te maken. Je kunt nog wel zo’n gaaf filmpje hebben, maar als het niet aanslaat za het ook nooit viral gaan. Het is daarom ook erg lastig om reclame filmpjes te onderscheiden van echt gave filmpjes die door een consument zelf zijn gemaakt.

 

http://siege-marketing.nl/

Related Posts

De voordelen van wandtegels

Inbreuk op auteursrecht software

Professioneel ramen blinderen bij Le Duc Detail & Styling