Roman Urty
Image default
Business

Vitamine D in de winter

De winter is weer bijna in aantocht en dat betekend koud weer en minder zon. Maar minder zonlicht betekent ook minder vitamine D, die ons lichaam aan maakt. Vitamine D is wel erg erg belangrijk en die kunnen we niet zomaar missen. Vitamine D wordt dus uit de zonlicht gehaald, maar ook in voeding is vitamine D te vinden, denk aan vette vis zoals zal of makreel. Mensen die dus vegetarisch zijn krijgen al helemaal minder vitamine D binnen omdat hun helemaal geen dierlijke producten eten. Of mensen niet niet vaak buiten komen.

Maar waar hebben we vitamine D eigenlijk voor nodig? Dit zorgt dat calcium en fosfor uit ons eten goed wordt opgenomen in ons lichaam. Dit zijn twee mineralen die je nodig hebt voor gezonde botten en tanden. Vaak krijg je in de winter minder vitamine D binnen dan in de zomer. In de zomer eet je vaak salades of eet je als snack een paprika. Maar in de winter is het koud en heb je zin in lekker warm eten. Dit zijn dan meestal aardappels, vlees en 1 soort groenten. We hebben dus een hele andere eet patroon. Een tekort aan vitamine D kan de Engelse ziekte veroorzaken, hierbij heb je een afwijking aan het skelet. Of je kan last krijgen van spierzwakte, het is dus erg belangrijk dat je genoeg vitamine D binnen krijgt.

Maar hoe krijg je nou extra vitamine D binnen als je dat niet door het eten krijgt. Bij Topvitamins.nl heb je ruime keuze uit vitamine D. Zo heb je druppels, pillen of capsules. In de zomer heb je het niet nodig omdat je meer groente binnen krijgt en veel meer zonlicht. Denk dus eraan als het straks weer wat kouder is en je merkt dat je vermoeid raakt of dat je pijnlijke botten hebt. Neem Vitamine D in

 

http://www.topvitamins.nl

Related Posts

Een mantelzorgwoning is een geruststelling

Opzoek naar een hand- en/of zaklamp?

Scootmobiel Dronten geeft je je vrijheid terug