Roman Urty
Image default
Business

Waarom is IOTA zo populair?

IOTA werkt, in tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrency’s, niet met een systeem van ‘mining’. (Alles over mining, lees je hier.) Waar bitcoin gemijnd moet worden door middel van een ingewikkeld en energievretend proces, gaat dit bij IOTA op een andere manier. 

Bij IOTA is er geen sprake van een blockchain, maar van een ‘tangle’, een heel netwerk van verbindingen in plaats van een ketting. Bij iedere transactie die je maakt met IOTA wordt je een deel van de tangle. Je maakt namelijk je transactie maar tegelijkertijd verifieer je twee voorgaande transacties. Als beloning wordt dan jouw transactie goedgekeurd, waardoor iedereen op gelijke manier profiteert van het systeem.

Op deze manier maakt IOTA komaf met het hiërarchische systeem van de blockchain, dat gebruikt wordt bij het mijnen van bitcoin. Het uiteindelijke doel van blockchain is het decentraliseren van gegevens, maar doordat het proces van blockchain zodanig veel energie opeist en belastend is voor je computer zijn er uiteindelijk maar weinigen die hier echt in slagen. 

Bovendien gebeurt het mijnen van bitcoin op een heel competitieve manier. Enkel diegene die het snelste ‘de code weet te kraken’, gaat met de beloning van 12,5 bitcoin aan de haal. Hierdoor wordt het uiteindelijk dus toch weer een gecentraliseerd systeem, waarbij een paar spelers een groot deel van de macht in handen hebben. IOTA omschrijft zichzelf daarom als het meest gedecentraliseerde systeem. 

IOTA wallet hier aanmaken.

 

Related Posts

Opslagruimte Den Haag

Inspelen op de ranking factors die de positionering van een website zullen bepalen

De makelaar uit Veenendaal heeft ons geholpen