Roman Urty
Image default
Business

Waarop kan ik besparen in het huishouden?

 

Het is een onwijze opendeur, maar in elk huishouden kan per jaar tot wel duizenden euro’s worden bespaard. We zeggen niet dat je iedere cent moet omdraaien, maar er zijn een hoop makkelijke opties wanneer je jouw uitgaven iets in wilt krimpen. We hebben de makkelijkste besparingen voor je op een rij gezet.

Boodschappen

De eerste besparingspost is die van boodschappen. Niemand kan er omheen, elke dag kopen mensen voedsel in en het is een fenomeen wat blijft terugkomen. Dagelijks is dit toch een flinke kostenpost, vooral wanneer men rekening moet houden met een gezin. Men geeft vaak nog veel te veel uit aan de boodschappen. Zo maakt men de fout om iedere dag naar de supermarkt te gaan voor hetgeen die dag nodig is. Wat je beter kunt doen, is groot inkopen. De grote verpakkingen zijn in verhouding stukken goedkoper, wat je per maand een hoop geld kan doen besparen.

Energie

De tweede kostenpost is energie. Sinds 1 juli 2004 is de energiemarkt in Nederland volledig opengegaan. Veel bedrijven hebben hun slag geslagen om hier wat mee te doen. Door de hoge concurrentie zijn de prijzen behoorlijk aan het fluctueren en de aanbieders houden links en rechts aanbieden. Natuurlijk kun je zorgen dat jouw woning goed geïsoleerd is, kun je s’ avonds het licht uit doen en kun je de was gewoon ophangen in plaats van het in de droger doen. Maar je kunt ook gewoon gebruikmaken van de open energiemarkt. Bekijk eens het actuele aanbod energie acties en stap gewoon over van leverancier!

Energie – vervolg

Hiervoor hebben we het gehad over het besparen op energie, maar dit is een dusdanig breed onderwerp, dat we er ook een ander onderdeel aan toevoegen. Een ander energiegedeelte waarop flink bespaard kan worden, is dat van duurzame energie. De subsidie vanuit de overheid en de besparing van bijvoorbeeld warmtepompen is dusdanig groot, dat de terugverdientijd slechts enkele maanden is.

 

 

 

 

Related Posts

GPS Tracker

Airco huren Den Haag

Loopbaanbegeleiding, een dienst voor jou?