Roman Urty
Image default
Business

Watertanks en pompputten

Als u geïnteresseerd bent in watertanks en pompputten kunnen wij u als specialist daarbij helpen. Zo kunnen wij u informeren wat een pompput of een watertank voor uw woning kan veranderen en hoe u erop vooruit gaat. Zo zijn pompputten bijvoorbeeld zeer handig als het gaat om het beheren van een huis dat buiten het bereik van de gangbare riolering ligt of dat niet over eigen waterzuiveringstechnieken beschikt. Dergelijke pompsystemen kunnen afvalwater zodoende alsnog in een algemeen riool krijgen en een huishouden zo ontdoen van schadelijk afvoerwater.

Zo’n waterput bestaat doorgaans uit een betonnen bak. Doordat deze betonnen constructie uit één geheel bestaat is het waterdicht. Een andere nuttige eigenschap ervan is dat het zeer sterk is en gewoonlijk niet reageert met stoffen in het water. Verder zijn ze niet erg diep, maximaal 2,5 meter, en beschikken altijd over een enkele pomp. Wil men meer weten over een watertank of een handige pompput kijk dan gauw op onze bedrijfssite.

Toepassingen van pomputten en watersystemen

Men kan pompputten en andere watersystemen toepassen in gebieden waar men onafhankelijk wil leven of waar men gedeeltelijk afgezonderd is van de gebruikelijke diensten. Zo kan een pompput erg nuttig zijn als men net te ver van een rioolstelsel woont. Het afvalwater wordt dan in de put opgevangen en zal bij het bereiken van een te hoog niveau het reservoir met de pomp automatisch lozen. Door andere watersystemen te koppelen aan de waterleidingen van de woning kan dit pompsysteem ontlast worden. Zo kan men met watertanks regenwater dat op het dak is beland opslaan en via infiltratie in de grond laten zakken, waar het anders als rioolwater geloosd zou zijn. Verder kan er een deel van het gebruikte kraanwater hergebruikt worden waardoor water langer in het waterleidingnet blijft en zodoende pas veel later de pompput bereikt. Mocht u meer te weten willen komen over opslagtanks voor water of over pompputten dan kunt u een specialist van ons spreken.

Related Posts

Hobby en vrije tijd

De voordelen van detachering

NuCall verbeterd de hele werkervaring