Roman Urty
Image default
Business

Weekendje weg Veluwe

Weekendje Veluwe

Plannen voor een weekendje weg in eigen land met het gezin, familie of vrienden? Zoek dan niet verder en ontdek de Veluwe. De Veluwe kan aan jouw wensen voldoen, ongeacht het doel van het weekendje weg. Het is algemeen bekend dat de Veluwe prachtige natuurgebieden bezit. Deze natuur maakt ook veel mogelijk om van alles te ondernemen. Kom je voor rust of kom je juist voor activiteit? Ontdek de rust en geniet van de prachtige uitzicht of ga op pad met de benenwagen of de fiets. Daarnaast zijn er ook tal van andere culturele uitstapjes. Het kan allemaal op de Veluwe!

 

Ontdek de natuur
Tijdens uw weekendje weg zie je pas hoe mooi de Veluwe is. Er zijn diverse natuurgebieden met vele fietsroutes en wandelroutes. Voorbeelden van mooi natuurgebieden zijn de Veluwezoom, Nationaal Park De Hoge Veluwe én het Leuvenumse Bos. Laatstgenoemde is relatief minder bekend maar minstens zo mooi. Dit bosgebied ligt bij Ermelo en kent vele soorten planten en bomen. Daarnaast leven er veel dieren en is het rijk aan vele soorten vogels. De natuurliefhebber moet zeker eens dit unieke bos ontdekken. De Veluwezoom en Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn uiteraard de moeite waard en zeer populair. Jaarlijks komen vele toeristen uit het binnen- en buitenland erop af.

 

Cultureel weekend op de Veluwe
Indien je tijdens een weekendje weg liever iets cultureels wilt doen, dan ben je op de Veluwe ook op het juiste adres. De Veluwe bezit vele kastelen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Voorbeelden zijn kasteel Cannenburch, kasteel Doorwerth en Kasteel de Vanenburg. Naast de kastelen kent de Veluwe ook vele musea. Vele musea zijn populier in binnen- en buitenland. Voorbeelden hiervan zijn het Nederlandse Openluchtmuseum in Arnhem en het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Het Nederlandse Pluimveemuseum in Barneveld is ook zeker de moeite waard. Naast bovengenoemde zijn er nog tal van andere culturele activiteiten te ondernemen op de Veluwe

 

Weekendje weg op de Veluwe
Overtuigd van de meerwaarde van de Veluwe? Bekijk dan onze vakantiehuisjes voor een optimaal weekendje weg op de Veluwe. Vanuit dat vakantiehuisje kan je ondernemen wat je graag wilt. Wacht dan niet langer en boek het vakantiehuisje wat aan je wensen voldoet. Voor je het weet geniet je met je reisgezelschap van een heerlijk weekendje weg op de Veluwe.

Related Posts

Het ideale bedrijf als het gaat om het voorzien van bedrijfshalverlichting

De veiligheid onderweg

Stap nu over op LED verlichting!